JO19-1 stelt promotie veilig in de herkansing

Geplaatst op 24 juni zo door ardvanmarrewijk

Afgelopen zaterdag mocht de JO19-1 nog als laatste toetje van het seizoen een mini-toernooi spelen met een mooie prijs in het vooruitzicht: samen met de tegenstanders VOAB uit Goirle en Wittenhorst uit Horst mochten ze uitvechten wie er uiteindelijk een extra plaatsje in de 4e divisie zou bemachtigen.

Na wat opstartperikelen vwb het transport werd de heenreis met vertraging opgestart. Op het mooie sportpark van RKDVC in het landelijke Drunen was de 1e wedstrijd van het toernooitje al bezig en konden de mannen aanschouwen dat het niveau in de zuidelijke districten zeker niet minder is dan in ons voetbaldistrict. Wittenhorst versloeg met goed voetbal VOAB met 3-1.

In de volgende wedstrijd van 2 maal 22,5 minuut tegen Wittenhorst wisten onze mannen dat ze zich geen enkel foutje mochten veroorloven. Wittenhorst nam direct na de aftrap het initiatief en zette Den Hoorn stevig onder druk. Maar toen Tigo de bal rond de 16 koel aannam, ff kort wegdraaide en droog uithaalde, was de ban gebroken. Hij maakte zijn 1e basisplaats meer dan waar door nog 2 maal te scoren. Een eindstand van 3-0 stond bij het laatste fluitsignaal op de borden.

Na een korte rustpauze werd de laatste wedstrijd tegen VOAB wel voortvarend gestart. Als snel werd de 1-0 gescoord. Daarna namen de mannen in mijn ogen iets te veel gas terug (zelfs een 3-1 nederlaag in deze wedstrijd zou nog promotie betekenen) en lieten zich gedurende de rest van de wedstrijd te veel onder druk zetten. Een niet meer dan terecht doelpunt van VOAB was daarvan ook het gevolg. VOAB zetten nog 1 keer goed aan, maar de mannen van Den Hoorn speelden de wedstrijd verder professioneel uit.

De JO19-1 mag volgend seizoen 4e divisie gaan spelen en het zou me verbazen als de mannen niet direct hoge ogen gaan gooien op dat niveau.

Na enkele versnaperingen werd de terugreis weer in eigen auto’s aangevangen. De kaappoging van de Jumbo-bus van de tegenstander door enkele ouders liep helaas op niets uit.