S.V. DEN HOORN VROUWEN 1 KAMPIOEN NA FANTASTISCH SEIZOEN!

Geplaatst op 9 mei wo door Jacky Ruiterman

Afgelopen zaterdag 5 mei was een spannende dag voor S.V. Den Hoorn Vrouwen 1. Tegen nummer 2 Zuidland Vrouwen 1 moest er minimaal gelijk gespeeld worden om het KAMPIOENSCHAP binnen te halen.

Het was prachtig weer en er waren flink wat toeschouwers op de kampioenswedstrijd van onze meiden afgekomen. De tribune was met rood en witte vlaggen versierd en bij de opkomst werden de meiden verwelkomt door nooit eerder vertoonde mannelijke cheerleaders (spelers uit S.V. Den Hoorn 1).

Zuidland zocht vanaf de aftrap meteen de aanval en liet meteen zien alleen voor een overwinning naar Den Hoorn te zijn gekomen. Na de eerste aanvallen van Zuidland kwamen onze meiden beter in de wedstrijd en werd Zuidland teruggedrongen naar de eigen speelhelft. Er kwamen wat kansen maar helaas werden deze gemist. Uit een gevaarlijke counter wist Zuidland de 0-1 te scoren. Een fikse tegenvaller, maar Den Hoorn probeerde zich hier over heen te zetten en trok opnieuw ten aanval op jacht naar een doelpunt.

De druk op Zuidland werd opgevoerd en de gelijkmaker hing in de lucht. Maar helaas was het vervolgens halverwege de 1ste helft toch opnieuw Zuidland dat uit een gevaarlijke counter de 0-2 op het scorebord aan liet tekenen. Den Hoorn was duidelijk aangeslagen en het lukte jammer genoeg niet om nog voor het rustsignaal de aansluitingstreffer op het scorebord te schieten.

De 2de helft begon uitstekend voor S.V. Den Hoorn Vrouwen 1. Al in de 46ste minuut soleerde Lianne door de verdediging van Zuidland en schoot de bal fantastisch binnen 1-2 en grote blijdschap bij het hele team. Dit is wat ze nodig hadden, gaf ze weer hoop op een goed resultaat en er was nog tijd genoeg.

Ook de supporters gingen weer achter het team van Edwin & Aad staan en moedigden de meiden luidkeels aan. Zuidland moest achteruit en in de 55ste minuut kreeg Den Hoorn een vrije trap vlak buiten het strafschopgebied. Het was Mariska die de bal met een prachtig schot via de onderkant van de lat de

2-2 binnen schoot. Wat een prachtige goal en wat waren de meiden superblij met de gelijkmaker. De wedstrijd werd hierna een echte thriller. Beide teams bleven aanvallen en leverde bloedstollende momenten voor beide doelen op.

Liliana viel uit. Ze kreeg heel ongelukkig de bal hard tegen haar pols, die naar later bleek op 2 plaatsen gebroken te zijn (beterschap Liliane).

Het werd nog even billen knijpen voor Den Hoorn toen een hoge bal net naast het doel stuiterde, wat een spanning zeg, gewoon niet leuk meer!

Maar kort hierna floot de scheidsrechter voor het einde en was het feest!!!!

S.V. Den Hoorn Vrouwen 1 is KAMPIOEN en daar is niks meer aan te doen!

Tara Brecht Kim Kyara Liliana Mariska Ashley Lianne Floor Lisa Sandra Sofie Julia Charlotte Anouk (ook jij heel veel beterschap) Edwin Aad en Humphrey

VAN HARTE GEFELICITEERD MET HET BEHAALDE KAMPIOENSCHAP!

Bert