Den Hoorn wint dik verdiend van VELO in Wateringen

Geplaatst op 3 april di door davevanlier

Met nog zes resterende wedstrijden ging Den Hoorn gisteren op tweede paasdag richting Wateringen voor de ‘regioderby’ tegen VELO. Na de 1-3 thuisnederlaag eerder dit seizoen, bood vandaag een mooie kans op revanche. Voorafgaand aan de wedstrijd aan de kant van VELO een aantal opvallende namen op de reservebank: Zo zien we Danny Voskuilen (die later voor de geblesseerd uitgevallen Gerben Koop inviel), Daan van Rossum, Joren Tromp en Jerry van Laar allen niet terug in de basisopstelling. De mannen van trainer Ronald Hes, op enkele geblesseerde spelers en de geschorste Bas de Joode na compleet, wonnen na 90 minuten in een spectaculaire wedstrijd verdiend van VELO.

Vanaf minuut één wordt duidelijk dat Den Hoorn vandaag is gekomen om te winnen. De eerste grote kans is dan ook voor Donny Slot, die uit een goed genomen vrije trap van Youri Kooijmans bijna raak kopt. Doelman Pamuk van VELO redde fantastisch. Vanuit de omschakeling, veelal na dode spelsituaties, probeert VELO af en toe met wat speldenprikjes het Den hoorn moeilijk te maken. Tot echt grote kansen leidt dit niet. Uit een slim genomen vrije trap ontstaat opnieuw een grote kans voor Den Hoorn, helaas kon Ben Verkade de bal niet snel genoeg verwerken, waardoor de 0-1 nog altijd uitbleef.

In de 23e minuut is daar dan toch de verdiende voorsprong voor Den Hoorn. Hoog drukzetten van de rood-witte brigade leidt tot balverlies aan de kant van de Wateringers. Een sublieme pass van spits Verkade achter de verdediging van VELO wordt op mogelijk nog mooiere wijze afgemaakt door Slot: met grote passen gaat hij op de doelman af, die hij op koelbloedige wijze passeert, en tekent zo voor de 0-1.

De wedstrijd wordt op dat moment steviger en beide ploegen sparen elkaar niet. Het lijkt lange tijd, zonder grote kansen, dat Den hoorn met een minimale voorsprong gaat rusten. Maar in de 44e minuut, is er een moment van onoplettendheid in de organisatie aan de kant van Den Hoorn. Dat aanvallers zich eigenlijk niet met verdedigen moeten bezighouden, weet linkeraanvaller Kooijmans nu ook. Tegen zijn wil in veroorzaakt hij een strafschop voor VELO. Cem Sahin, volgend seizoen actief in het shirt voor Quick Boys, schiet binnen: 1-1.

Onderweg naar de kleedkamers gebeurt er het één en ander, waar iedereen elkaar blijkbaar erg aardig lijkt te vinden. Aan beide kanten krijgen spelers eenmaal geel, een mooi moment voor de trainers om de ploegen hierna op scherp te zetten voor de tweede helft. De rust moet de mannen van Den Hoorn  goed gedaan hebben en wellicht heeft trainer Hes zijn mannen duidelijk gemaakt dat er vandaag meer dan een punt te halen viel. Een ontketend Den Hoorn komt de kleedkamer uit en binnen een minuut maakt Donny Slot zijn tweede van de middag. Vanaf de aftrap zet Den Hoorn direct hoog druk. Met aanjager Daan Kluyskens en Donny Slot voorop, stapt de ploeg door op de achterste linie van VELO, die daardoor in moeilijkheden komt. Oog in oog met de doelman twijfelt Slot geen moment en haalt de trekker over: 1-2.

De toon lijkt hiermee voor de tweede helft gezet. We zien daarin dan ook veelal een zelfde beeld: Den Hoorn speelt om te winnen, overal steeds compact. De ene fase wat hoger dan de ander, maar altijd vanuit de organisatie. VELO probeert af en toe vanuit de tegenaanval iets  terug te doen. Momenten met aanvallers Beukenholdt, van IJssel en Cahin worden niet echt gevaarlijk. De scheidsrechter heeft ondertussen zijn handen vol aan de vele overtredingen en discussies die er plaats vinden. Het duurt tot de 80e minuut voor de vele meegereisde supporters van Den Hoorn opnieuw kunnen juichen en opnieuw is het Slot die tekent voor zijn derde van de middag. De middenvelder van Den Hoorn straft achterin rondspelen van VELO af met vroeg storen en veroveren van de bal. Opnieuw beloont hij zichzelf met een één-op-één situatie met doelman Pumak en opnieuw toont zich Slot de sterkste: 1-3.

Den Hoorn lijkt hierna iets te verslappen en rekent zich wellicht al rijk met de drie punten. In de 82e minuut wordt oud-Den Hoorn spits Draaisma van VELO in stelling gebracht en tekent koelbloedig voor de 2-3. VELO gaat hierna alles of niets spelen en brengt met Van Laar een extra spits voor een slotoffensief. Den Hoorn wordt hierdoor wat naar achteren gedrukt, maar komt nooit echt in de problemen. De grootste en laatste kans van de wedstrijd is dan ook voor Den Hoorn. Eerstejaars A-junior (JO18) Joey Stoel vergeet om een vier-tegen-één situatie op de juiste manier uit te spelen, waardoor er geen vierde treffer voor de SV op het scorebord komt te staan.

Na afloop kunnen we concluderen dat Den Hoorn bezig is aan een meer dan uitstekend debuutseizoen in de eerste klasse. Na de wedstrijd was er voor de mannen van Den Hoorn 1 een perfect georganiseerde paasborrel bij teammanager Leo van Oosten. Met bier en hamburgers, die door de drie punten toch net wat lekkerder smaakten. Volgende week treft Den Hoorn thuis BMT. We zien u dan weer graag langs de lijn!

Uw verslaggever toevallig ter plekke,

DvL

Bron foto: www.haaglandenvoetbal.nl