Den Hoorn laat de punten aan RVC ’33

Geplaatst op 23 april ma door davevanlier

Op een zonovergoten aprilmiddag trad Den Hoorn aan tegen RVC ’33 uit Reeuwijk. Deze ploeg komen we sinds enkele seizoenen tegen en ondanks dat we steeds hoger eindigen op de ranglijst, hebben we het traditioneel lastig tegen ze. Ook vandaag kon Den Hoorn niet winnen en moest de equipe van trainer Ronald Hes na 90 minuten een 1-3 nederlaag slikken.

De middag begon mooi met het onthaal van de fietsers voor het goede doel. Hoempapaband ’t Zooitje zorgde voor een mooie entourage en WeFight mocht een mooie cheque van € 10.000 in ontvangst nemen.

Door vakantie/blessure/schorsingen had trainer Hes niet de beschikking over zijn volledige selectie. Het betekende, naast de bekende namen, basisplaatsen voor Tom, Aldo, Stef, Bob en Do. De wedstrijd zelf begon goed. Den Hoorn speelde volwassen en had een veldoverwicht gedurende de eerste twintig minuten met wat kleine kansen. Rond de twintigste minuut was het raak toen een voorzet van rechts in de verre kruising werd gekopt door de wederom sterk acterende Tim Steenks. Het betekende de 1-0 voorsprong waar Den Hoorn naar zocht. Lang konden de rood-witten er niet van genieten. Enkele minuten later al tekende RVC ’33 voor de gelijkmaker. De ietwat curieuze scheidsrechtersbal, die aan het doelpunt vooraf ging, riep vraagtekens op, maar dat veranderde helaas niets aan de stand. Vanaf dat moment waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar en werd er tot de rust niet meer gescoord.

Na rust liet SV Den Hoorn het feitelijk afweten. Het miste de finesse in het spel en kon geen vuist maken om de winst af te dwingen. RVC ’33 strijdt nog om promotie/degradatiewedstrijden te ontlopen en leek meer honger te hebben naar de winst. In de 57e minuut schoot RVC ’33 raak. Een afvallende bal uit een corner werd onderkant lat binnen getrapt. De blauw-witten konden vervolgens leunen op hun defensie en snel counteren vanuit de omschakeling. Uiteindelijk viel kort voor tijd de 1-3. Een prachtige lob over Tom viel binnen en daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld.

Door de andere resultaten in de poule blijven we nog 4e in de rangschikking, een plek die recht geeft op nacompetitie. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan, waarvan de eerste is over ca. een maand op 2e Pinksterdag tegen V.O.C. Maar eerst nog de vriendschappelijke derby tegen onze Belgenvrienden op 6 mei. Ik zie u graag dan langs de lijn!

Uw verslaggever van de dag,

DvL

Actiefoto's: Aad van der Knaap (Haaglanden Voetbal)