Den Hoorn 1 wint overtuigend van BMT

Geplaatst op 9 april ma door davevanlier

De uitwedstrijd tegen BMT eerder dit seizoen verliep nogal tumultueus (omschrijving Van Dale: 1) Bewogen 2) Chaotisch 3) Opschudding verwekkend 4) Roerig 5) Rumoerig 6) Wanordelijk). Uiteindelijk werd die wedstrijd verloren. Supporters en betrokkenen van Den Hoorn hadden in de week daarna nogal wat vraagtekens bij de gang van zaken. Maar goed, daar kun je nog heel lang bij stil blijven staan, zo loopt het wel eens. De vraag was of dit op deze middag op sportieve wijze op het E.R. van Dijk Sportpark in Den Hoorn rechtgezet kon worden. Vanaf de aftrap liet de thuisploeg zien dat ze de 3 punten heel erg graag in eigen huis wilde houden. Een overwinning betekent dat er inmiddels voldoende punten bij elkaar  gesprokkeld zijn om volgend jaar ook weer in de 1e klasse uit te kunnen komen. Dus dan hoeft er in de komende weken alleen maar naar boven gekeken te worden.

Bij de eerste de beste schermutseling (omschrijving Van Dale: 1) Botsing 2) Gevecht 3) Gevecht zonder beslissing 4) Handgemeen 5) Klein gevecht 6) Onbeduidend gevecht 7) Onenigheid 8) Scrimmage 9) Twist 10) Woordenstrijd) knikte een speler van BMT zichzelf met een op een kopstoot lijkende beweging de kleedkamer in. De scheidsrechter paste de regels, die ooit zijn opgesteld over het voetbalspel, toe en zo kon BMT al in de 4e minuut met 10 man verder. Uiteraard gebeurde dit met de emotionele taferelen die daar tegenwoordig op ieder voetbalveld en op ieder niveau bij schijnen te horen. En  een minuut later werd door BMT een overtreding gemaakt halverwege de eigen helft. Uit de indraaiende vrije trap tekende Tim Steenks bij de 2e paal koppend de 1-0 aan. De spelers van BMT leken in eerste instantie wat extra energie uit de adrenalinetoevoer van de eerste minuten te halen. Ze probeerden het vooral met individuele acties. BMT beschikt over handige voetballers. Dat bleek enkele minuten na de openingstreffer wel. Met een paar onnavolgbare bewegingen werden enkele Hoorenezen door 1 speler in het strafschopgebied van Den Hoorn uitgespeeld. De daaropvolgende inzet eindigde echter op de voet van goalie Kuipers.

Den Hoorn moest het meer hebben van werklust en teamspirit. Zo werd een mooie aanval opgezet met strak ingespeelde passes en een lekker panklaar gelegde bal op de rand van de 16. Deze eindigde in een schot, dat via een paar benen van verschillende mensen over de achterlijn eindigde, maar naast de in de door een heerlijk zonnetje glinsterende palen. Even later werd de bal vanaf links het strafschopgebied van BMT ingedraaid. De keeper stompte de bal weg boven een Hoorns hoofd, maar deze kwam net buiten het strafschopgebied voor de voeten van Bas de Joode terecht. Die aarzelde niet en, met een bekeken schot over de kluwen van mensen voor hem, schoot hij de 2-0 binnen. Tot op het moment van schrijven van dit verslag is mij als reporter niet duidelijk waarom de scheidsrechter vervolgens te maken kreeg met allerlei protesten.

Net bekomen van alle commotie (omschrijving Van Dale: beroering, opschudding) begon linksbuiten Youri aan een solo. Met wat geluk wist hij de bal mee te krijgen, maar uit een moeilijke hoek kwam zijn inzet niet verder dan een oei/aaj voorlangs. Je zou denken dat we al bijna in blessuretijd zitten, maar we hebben het nu pas over de 23e minuut. Ben Verkade kwam vervolgens wat onbezonnen en ongelukkig in, raakte daarbij geblesseerd aan zijn knie en kon niet verder. Zijn vervanger is A-junior Max van den Bergh. Tegelijkertijd moest ook een speler van BMT het veld verlaten vanwege problemen in de liesstreek. Met een 2-0 voorsprong leek Den Hoorn het wat rustiger aan te gaan doen. Tot Youri over links ineens werd gelanceerd. Zijn harde schot verdween echter net naast. BMT was al tweemaal door een dood spelmoment verslagen.

En in de 39e minuut was wederom sprake van een vrije trap voor Den Hoorn. Deze keer verdween de kopbal bij de 2e paal echter net naast de paal, zonder dat er een net aan die kant was vastgeknoopt. Wederom dus een gevaarlijk moment uit een vrije trap, maar het bleef 2-0. Het rustsignaal betekende niet meteen rust voor de scheidsrechter. Er waren nog wel wat spelers die enige vragen hadden over bepaalde situaties in de voorgaande 48 minuten. Uiteindelijk belandde toch iedereen in de kleedkamers. Met een gedaalde bloeddruk begonnen de 21 spelers aan de 2e helft. Het is altijd afwachten hoe het loopt met een 2-0 stand. Wordt het vrij snel 2-1 dan kan het nog een rare middag worden. Wordt het vrij snel 3-0, dan is het meestal klaar. In dit geval viel de 3-0 al enkele minuten naar de hervatting. Tim gaf een mooie steekpass op Max en die schoof de bal koeltjes onder de keeper door. Het vlagsignaal werd daarbij terecht weggewuifd dor de uitstekend leidende scheidsrechter.

Nog geen 5 minuten later kregen we een soort herhaling te zien. Wederom een mooie en op tijd gegeven steekpass en nu Bas Kuppers die zijn goaltje meepakte. Op het middenveld verving 1e jaars A-junior Joey Stoel na 60 minuten Bas de Joode. BMT had nog een mooie vrije trap vanaf een meter of 20 die door de snelheid niet klemvast te pakken was. In de rebound stonden 2 spelers van BMT klaar om te scoren, maar de bal werd compleet verkeerd geraakt en verdween ver naast. Dichterbij een treffer kwam BMT deze middag eigenlijk niet. Den Hoorn prikte er nog wel eentje bij doordat Youri een voorzet van rechts over de keeper heen kopte.

Er waren nog enige kansen voor Den Hoorn, maar ze vonden het wel prima zo. Eindstand 5-0 en dus een prima en nuttige overwinning voor de mannen van Ronald Hes. Na afloop zong de trainer van BMT, John de Wit, op verzoek van de Hoornse tribune een liedje en zo kreeg deze middag een mooi einde.

Uw verslaggever van de dag,

JB

Foto's: Gerard Remmerswaal