VELO VROUWEN 1 – SV DEN HOORN VROUWEN 1 0-2

Geplaatst op 26 maart ma door Jacky Ruiterman

Afgelopen zaterdag 24 maart 2018 speelde SV Den Hoorn vrouwen 1 een uitwedstrijd tegen Velo vrouwen 1. In voorgaande onderlinge wedstrijden werden er nog wel eens punten verspeeld tegen Velo maar afgelopen zaterdag lieten onze meiden zien waarom ze deze competitie een flinke voorsprong van maar liefst 11 punten op de concurrentie hebben opgebouwd. 

Vanaf het begin van de partij werd Velo onder druk gezet en kwam er de 1ste helft nauwelijks aan te pas. SV Den Hoorn was feller, won veruit de meeste duels en dit leverde de nodige kansen op. Helaas stond het vizier nog niet op scherp en kroop Velo meerdere malen door het oog van de naald. 

Maar een doelpunt van SV Den Hoorn kon gewoon niet uitblijven en die kwam er dan ook en wat voor één.  Na een half uur gespeeld te hebben nam Mariska de bal van grote afstand ineens op haar pantoffel  en vloog de bal prachtig in de rechter bovenhoek tegen de touwen 0-1, wow wat een wereldgoal, heerlijk  en een dik verdiende voorsprong voor onze meiden. 

Na de 0-1 voorsprong bleef SV Den Hoorn de touwtjes stevig in handen houden. Verschillende malen werd de bal over de verdediging  heen de diepte in gespeeld  en leverde snelle Julia verschillende kansen op. 

Na eerst nog op de paal te hebben geschoten was het vervolgens opnieuw Julia die op rechts door brak en hard op goal schoot. De uitstekende keepster van Velo wist de bal nog wel te stoppen en bleef de bal hierna zo op ongeveer op de doellijn liggen. Gelukkig was Sandra goed meegelopen en gaf zij de bal het laatste zetje, en ging  SV Den Hoorn met een 0-2 voorsprong de rust in. 

De 2de helft was minder boeiend. Er werd slordiger gespeeld en veel passes kwamen niet goed aan, en leverde daardoor ook minder kansen op dan in de 1ste helft. 

SV Den Hoorn hield de controle over de partij en het lukte Velo niet om het Den Hoorn echt lastig te maken en dit komt natuurlijk ook door het feit dat jullie aan een ijzersterk seizoen begonnen zijn en er op de ranglijst geweldig goed voor staan. De wedstrijd die werd vrij gemakkelijk met 0-2 gewonnen, en weer hebben jullie een prima overwinning behaald. … Gefeliciteerd meiden. Jullie fans kijken alweer uit naar jullie volgende wedstrijd, en jullie ongetwijfeld ook! Ga zo door kanjers, jullie liggen prachtig op koers naar misschien wel iets heel moois.  

Bert Nieudorp