Den Hoorn lijdt onnodige nederlaag tegen Nieuwerkerk

Geplaatst op 27 maart di door davevanlier

Met nog zeven wedstrijden te spelen tot het einde van de competitie kwam vandaag Nieuwerkerk naar Den Hoorn. Voor het eerst in 2018 hadden we schitterend weer, ideaal om de mindere resultaten van de laatste paar weken weg te spelen en ons definitief veilig te spelen. Uit was er bij Nieuwerkerk verloren en dat wilden we natuurlijk recht gaan zetten, ook al gaat het scoren de laatste wedstrijden wat moeizaam.

Na vijf minuten hadden we al op 1-0 kunnen staan. Na een dieptepass van Do kwam de keeper van Nieuwerkerk uit z’n doel en hij liep zo onder de bal door, helaas werd er een goeie tackle gemaakt. De scheidsrechter had overigens binnen een paar minuten al commentaar op een aantal beslissingen gekregen, ik denk dat men beter eerst naar zichzelf moet gaan kijken en zich niet altijd met dit soort dingen bezig moet houden. Ook Nieuwerkerk had kunnen scoren, al leek het heel erg veel op buitenspel. In de 19e minuut gingen het schot echter ruim over. De wedstrijd was een klein half uur onderweg toen de trainers van beide ploegen in het veld stonden, tussen alle spelers en de scheidsrechter, om iedereen te kalmeren. Best vreemd, ik had toch echt alle spelers voor het eerste fluitsignaal een high five zien geven en volgens mij wenste iedereen elkaar toen een prettige wedstrijd. Donny ging namelijk alleen op het doel van Nieuwerkerk af en hij werd onreglementair naar de grond gewerkt. Waar iedereen rekende op een rode kaart werd het slechts geel. Een paar minuten later wederom geel voor een speler van Nieuwerkerk, hij gooide de bal weg. Een paar minuten eerder gaf hij Gautam geen geel na wegtrappen van de bal, dus er werd weer volop gediscussieerd. Het laatste kwartier van de eerste helft leverde nog een drietal kansen op voor Den Hoorn, maar de bal wilde er gewoon niet in.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Ben kreeg geel, iets te fel uit de kleedkamer gekomen denk ik. In de 53 e minuut had Nieuwerkerk weer kunnen scoren en in de 57e minuut kreeg Bas de Joode geel, weer voor het wegschieten van de bal en wederom veel geschreeuw. Kort hierna kregen we twee goeie kansen, echter waren die niet aan Donny en Youri besteed. Bas de Joode en Do werden kort hierna gewisseld. Bas liep bijna tegen zijn tweede gele kaart aan en Do is er zolang uit geweest, soms moet de trainer spelers beschermen. In de 68e minuut moest Robert-Jan een kopbal uit het doel boksen, maar even later was het toch raak. Na een voorzet werd hij behoorlijk gehinderd, maar de scheidsrechter zag er geen overtreding in. Den Hoorn moest aan de bak en er kwamen genoeg kansen om te scoren, maar het was zo’n dag dat er weinig meezat in de afwerking. Gelukkig hielp Nieuwerkerk twee levensgrote kansen om zeep in de blessuretijd, anders was het een geflatteerde overwinning voor de bezoekers geworden.

Nog niets aan de hand na deze verloren wedstrijd. De onderste ploegen pakten ook geen of nauwelijks punten, al was de uitslag tussen VOC en Spartaan ’20 nog wel het vermelden waard, 10-0.

Uw verslaggever van de dag,

A.D.

Foto's: Gerard Remmerswaal