Den Hoorn 1 verliest in eigen huis van koploper

Geplaatst op 13 maart di door davevanlier

Na een uitermate goede reeks neergezet te hebben, konden onze mannen vandaag aan de bak. De koploper van de poule, Unitas, kwam op bezoek. En niet zomaar een koploper. Met slechts 5 verliespunten in de afgelopen 14 wedstrijden houden ze de andere clubs flink op afstand. Vorig jaar promoveerden ze nog naar de 1e klasse via de nacompetitie, maar dit jaar gaat deze 120 jaar oude club hoogstwaarschijnlijk wel een verjaardagsfeestje combineren met een kampioensfeestje en maken ze de directe en kortste stap naar de hoofdklasse.

Helaas kon ook Den Hoorn de stunt van Willem II niet kopiëren en is de strijd om de 1e plek in de poule dus niet echt spannend te noemen. Hoewel de wedstrijd in de eerste helft nog wel perspectief bood. In de 1e minuut kwam Unitas er met een diepe pass op rechts goed uit, maar de bal ging net voorlangs. Een minuut later was er een ouderwetse scrimmage voor het doel van Unitas, maar helaas voor onze rood-witten wilde de bal er niet in. Youri kwam nog een keer goed door op links, maar schoot net naast. En een vrije trap van Den Hoorn eindigde eveneens net naast de paal.

Unitas speelde beter verzorgd voetbal, maar zette daar weinig tot geen echte kansen tegenover. Een voorzet werd nog door een speler van Unitas ingekopt, maar deze hinderde daarbij keeper Robert-Jan. Deze treffer werd dan ook terecht afgekeurd. Het was een wedstrijd waarbij niet alle vierkante meters van het veld werden gebruikt. Het bleef vooral een middenveldspelletje met meer balbezit voor Unitas. Het thuispubliek hoopte op slag van rust nog op een sneaky goaltje uit een slim door Do versierde corner, maar helaas mocht dat niet zo zijn.

Zo ging het Hoornse deel van alle aanwezigen met een redelijk tevreden gevoel de pauze in. Een puntje tegen deze tegenstander zou al mooi zijn. Na de pauze kreeg Unitas vrij snel de door hen gehoopte voorsprong. Een vrije trap werd door Den Hoorn niet goed verwerkt. De bal lag via het hoofd van een Unitasspeler ineens voor een paar Unitasvoetbalschoenen en vanaf een paar meter wisten deze schoenen er wel raad mee.

Na deze 0-1 probeerde Den Hoorn nog wel aan te haken, maar Unitas had de wedstrijd onder controle. Den Hoorn moest het hebben van hard werken en dat wordt vaak in een tweede helft wat lastiger. In de 74e minuut resulteerde het spel van Unitas in de 0-2 en voor de statistieken werd er een minuut of tien voor het einde nog 0-3 gemaakt. Bijna hadden we nog een eretreffer te pakken, maar deze werd van de lijn gehaald. Ondanks deze nederlaag kunnen we mee blijven strijden om een mooie notering achter Unitas. Het zelfvertrouwen hoeft niet onder deze wedstrijd te lijden.

Uw verslaggever van de dag,

JB

Foto: Haaglandenvoetbal