SV DEN HOORN VROUWEN 1 – DWO VROUWEN 1 3-2

Geplaatst op 18 februari zo door Jacky Ruiterman

Afgelopen zaterdag 17 februari 2018 speelde koploper Den Hoorn Vrouwen 1 thuis tegen nummer 2 uit de competitie DWO Vrouwen 1.

De uitwedstrijd tegen DWO aan het begin van de competitie werd  met 2-3 door Den Hoorn gewonnen en vandaag kreeg DWO de kans om revanche te nemen om zo de grote achterstand van 11 punten op Den Hoorn te verkleinen.

Het werd een leuke wedstrijd waarin beide teams de aanval zochten, en na amper 5 minuten werd al gescoord.  Ashley speelde de bal op links de diepte in naar Sandra, die de bal uitstekend strak voor de goal bracht en met een mooie daverende knal schoot Sofie de bal tegen de touwen 1-0 voor Den Hoorn. DWO was duidelijk even van de kaart en er volgden nog een aantal gevaarlijke aanvallen van Den Hoorn. Na ongeveer 15 minuten spelen was het opnieuw raak. De bal werd met een boog over de verdediging van DWO op de rand van het strafschopgebied neergelegd waar Sandra (zij kwam van achter de verdediging)  de bal ineens op haar slof nam en de 2-0 binnen schoot. Maar (ten onrechte) stak de grensrechter zijn vlag omhoog, en keurde de scheids de prima goal helaas af.

Maar de aanvalsgolven van Den Hoorn gingen door en 5 minuten later was het toch raak. Julia gaf een pass naar Sofie op de rand van de zestien. Sofie werd door een tegenstandster van DWO zwaar gehinderd, maar daar was opeens Sandra die de bal overnam, met de bal de zestien binnen ging en Den Hoorn met een prima schot op een 2-0 voorsprong bracht.

Na een minuut of 35 kreeg Den Hoorn een hoekschop. In de zestien werd er over en weer wat getrokken en geduwd en opeens toverde de scheidsrechter een kaart uit zijn borstzak en gaf Lisa de rode kaart? Waarom is voor mij nog steeds een mysterie maar Den Hoorn moest met 10 tegen 11 verder.

In de 2de helft kwam DWO door niet op tijd ingrijpen door de Hoornse verdediging  al binnen 5 minuten op 1-2 en werd zo de spanning weer terug in de wedstrijd gebracht.

Maar Den Hoorn was wakker geschud en hield de linies hierna goed gesloten. DWO mocht aanvallen maar echt gevaarlijk werd het niet. Niet veel later volgde er mooie solo van Lianne. Vanaf eigen helft stak zij heel snel het middenveld over, speelde de rechtsback van DWO uit, en aangekomen binnen de zestien haalde zij hard en zuiver uit in de linker beneden hoek 3-1 voor Den Hoorn en blijdschap bij alle meiden en de supporters.

Toch werd het nog even spannend toen DWO in de 80ste minuut uit een hoekshop op 3-2 kwam. Opeens geloofde DWO weer in een goed resultaat en zette nog een tandje bij. Den Hoorn speelde immers het grootste deel van de partij met een dame minder en dat ga je toch voelen.

Bijna kwam DWO nog op 3-3 door een bal op de lat en een prima save van Den Hoorn’s keepster Tara maar daarmee zou DWO toch echt teveel hebben gekregen, want de overwinning van de meiden van Den Hoorn was dik en dik verdiend. Gefeliciteerd kanjers jullie vormen met z’n allen een hartstikke leuk en goed team en staan nu 13 punten voor op nummer 2 Charlois Vrouwen 1, die jullie nog thuis krijgen. Ga zo door meiden in een tot nu toe droomseizoen!!!!!

Bert