JO13-3 Kampioen najaarscompetitie!

Geplaatst op 5 februari ma door marywenteler

Eindelijk was het dan zaterdag 3 februari. Al langere tijd was duidelijk dat er 2 titelkandidaten waren in de poule van JO13-3; Den Hoorn zelf en Hermes/DVS JO13-1. Wat is er dan mooier dan een rechtstreeks duel waarin beide ploegen de felbegeerde titel konden binnenslepen? Hermes/DVS had een klein voordeel en genoeg aan een gelijk spel.

Het massaal toegestroomde publiek kreeg vanaf de eerste minuut waar het voor was gekomen. Een fanatiek Den Hoorn nam vanaf de eerste minuut het initiatief en gaf dit de gehele wedstrijd niet meer weg. Het toch wel een beetje gevreesde, want niet voor niets ongeslagen, Hermes kwam niet aan voetballen toe. Het werd continu onder druk gezet en niet toevallig leidde het doorjagen op een terugspeelbal dan ook tot een 1-tegen-1 met de keeper. Een bekeken schot door de benen veroorzaakte een kleine explosie op en rond het veld: 1-0.

De 2e helft gaf eenzelfde beeld; een sportieve en leuke wedstrijd waarbij Den Hoorn de bovenliggende partij bleef. Met de wetenschap dat bij een tegengoal alles voor niets zou zijn geweest bleef Den Hoorn op zoek naar een tweede treffer. Die viel! Wederom goed vastzetten van de tegenstander leidde tot een counter, een schot in de verre hoek en een veilige 2-0 voorsprong. Licht feestgedruis maakte zich van veld 2 meester.

De zware regen en de enorme inspanning van de mannen eiste langzaam zijn tol. Hermes/DVS kwam met een laatste alles of niets poging een aantal keer gevaarlijk voor de goal, waarbij in de laatste minuut ook nog de 2-1 viel. Dat bleek echter te laat, waardoor na het laatste fluitsignaal juichend en zingend de bloemen in ontvangst werden genomen.
Zo werd een eerste seizoenshelft waardig afgesloten. Met de drukbezochte trainingen, fanatieke trainers en begeleiding gaat JO13-3 ook een klasse hoger van zich doen spreken.

Mannen gefeliciteerd!

Een ouder