Den Hoorn 1 zet ongeslagen reeks voort met klinkende zege!

Geplaatst op 26 februari ma door davevanlier

Vandaag trad Den Hoorn aan voor de inhaalwedstrijd tegen FC Boshuizen uit Leiden, de enige tegenstander in 1B die we nog niet hadden getroffen. Na 90 minuten stond de teller voor Den Hoorn op 5 goals en waren er alom lachende gezichten aan Den Hoorn kant. De afgelopen zes wedstrijden werden in 4 overwinningen en twee gelijke spelen omgezet. Den Hoorn steeg hierdoor naar een keurige vierde plaats op de ranglijst.

Het was misschien beter weer om te schaatsen of lekker binnen te blijven dan om een potje voetbal te kijken. Vandaar dat er minder toeschouwers waren dan we gewend zijn op een willekeurige zondagmiddag bij de S.V. Zij die wél kwamen zochten een plekje uit de wind en in de zon en werden getrakteerd op een waar doelpuntenfestijn! Den Hoorn zat al snel op rozen. Na 4 minuten viel een afvallende bal voor de voeten van captain Donny Slot. Die schoot de bal ‘cross’ in de verre hoek. Er werd nog wel gevlagd voor buitenspel, maar de inlopende Youri Kooijmans en Bas Küppens bleven keurig van de bal af:
1-0. Boshuizen toonde zich een ploeg met individueel vaardige spelers, maar kwam niet veel tot doelkansen. Na een halfuur spelen kwamen ze er wel goed door en redde Robert-Jan Kuipers zijn ploeg. Het bleek een beslissende fase, want kort erna besliste Den Hoorn feitelijk de wedstrijd door kort achter elkaar tweemaal doel te treffen. De 3-0 kwam van de voet van Gautam Kalpoe die genadeloos uithaalde na keurig terugleggen door Donny Slot. Kort daarvoor had Donny Slot zelf de mooiste van de middag gemaakt via een dropkick in de kruising.

De tweede helft kon Den Hoorn het initiatief aan Boshuizen laten. Boshuizen leek dat op te pakken en er was meteen een goede redding van Robert-Jan nodig om de nul achterin te handhaven. Den Hoorn zette daar een vrije trap van Gautam Kalpoe tegenover die via de bovenkant lat over ging. Na een kwartier spelen was het dan toch weer Den Hoorn dat toesloeg. Met een bijna-kopie van zijn eerste goal tekende Donny Slot voor zijn 3e goal van de middag: 4-0. Stef Kleyweg viel een 20 minuten voor tijd in samen met A-junior Max van den Bergh. Zo debuteerde er weer een jeugdspeler onder trainer Hes in de hoofdmacht en wat een debuut was het! Koud 3 minuten in het veld meldde Max zich in het vijandelijke strafschopgebied bij een vrije trap in ons voordeel. De ingebrachte bal werd niet goed verwerkt door de verdediging van Boshuizen en met een frommelgoal tekende Max voor de 5-0! De ogenschijnlijk koele reactie van vader Robert van den Bergh achter mij op de tribune had ongetwijfeld met de temperatuur te maken, zo werd mij verzekerd. Want trots was hier zeker op zijn plaats!

Hoofdtrainer Ronald Hes was in zijn nopjes met de overwinning! “We hebben uiterst effectief gespeeld en de kansen die we kregen bijna allemaal verzilverd! En Robert-Jan redde ons op een belangrijk moment.” (red: 27e minuut bij 1-0 voor). Inderdaad felicitaties aan Robert-Jan voor zijn ‘clean sheet’ en op naar de volgende wedstrijd over twee weken. Dan komt koploper Unitas naar ons sportpark! Tot dan!

Uw verslaggever van de dag,

DvL

Foto's: Gerard Remmerswaal
Volg de link voor alle foto's