Den Hoorn pakt tegen Spartaan ’20 derde winst op rij!

Geplaatst op 13 februari di door davevanlier

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Spartaan 20 uit Rotterdam op het programma. Uit was er met 3-0 verloren, dat moesten we natuurlijk recht gaan zetten. En de goede lijn van de laatste weken doortrekken, zes punten uit twee wedstrijden!

De weersomstandigheden waren niet echt ideaal, een gure wind en weinig zon, maar de tribune was toch weer behoorlijk gevuld. De derde wedstrijd na de winterstop was nog maar net begonnen en ik had het al behoorlijk warm gekregen. Twee mogelijkheden hadden we al gehad en na 10 minuten konden de tifosi van SV Den Hoorn juichen. Na een corner van Youri kopte een verdediger van Spartaan 20 de bal in zijn eigen doel, een beetje onder druk van Bas. Een minuut of vijf later hadden de mannen van Ronald Hes de score verdubbeld. Donny ging goed door op de achterlijn en hij bediende Youri op maat. Na 32 minuten weer raak, Youri ging na een bal van achteruit goed door en hij stond opeens voor het doel en rondde keurig af. Ik had opeens geen last meer van de kou, zo’n tussenstand is gewoon even lekker genieten. Toch had het daarna ook zomaar 4-0 of 5-0 kunnen staan, als er beter om was gesprongen met de kansen. Dominic werd naar de
kant gehaald, een paar keer stevig aangepakt, en Robert-Jan zorgde met een schitterende redding ervoor dat we met een 3-0 stand gingen rusten.

 

Joey werd in de rust in de ploeg gebracht en we gingen door waar we mee bezig waren. Donny had een hele mooi actie, maar helaas was er niemand op de goede plek om het laatste zetje te geven. En in de 49 e kreeg Spartaan 20 zowaar weer een grote kans en Robert-Jan redde wederom prachtig. Eigenlijk was de rest van de tweede helft hetzelfde als het begin, niet supergoed voetbal, met af en toe kansen voor beide verenigingen. De rentree voor Marvin, als een soort hangende linksbuiten, is nog wel het vermelden waard. Evenals de twee gele kaarten voor aanmerkingen op de leiding, al kon ik de scheidsrechter van vandaag op weinig fouten betrappen. Oh ja, de 3-1 in blessuretijd was voor de statistieken.

 

Staat SV Den Hoorn na dertien wedstrijden ineens in het linkerrijtje en gewoon bovenaan in de tweede periode. Dit kan nog een mooi vervolg worden van deze competitie, hopelijk met lekker weer…

Uw verslaggever van de dag,

AD

Foto's Gerard Remmerswaal
https://flic.kr/s/aHsm6KVSow