SV Den Hoorn op trainingskamp in Barcelona

Geplaatst op 9 januari di door Jacky Ruiterman

Ook dit jaar vertoeft de selectie van sv Den Hoorn weer in Barcelona. Vrijdag 5 januari vertrok de selectie vanaf Rotterdam / The Haque airport naar Barcelona. Na het inchecken bij Hotel Front Maritim en een snelle hap, stond er savonds al de eerste training op het programma. Op het dramatische kunstgrasveld vlakbij het hotel en het strand werd er onder ideale weersomstandigheden getraind. Na deze training was het omkleden, douchen en de bekende Barcelona nacht in, iedereen wist weer zijn eigen discotheek of chickenbar te vinden. En net als vorig jaar, wat daar allemaal gebeurd blijft ook daar. Zaterdag stonden er twee wedstrijden op het programma tegen GHVV’14 1 en 2. Twee leuke wedstrijden met wederom goed weer op een ander kunstgrasveld, wat niet veel beter was dan de vorige, maar goed je moet het er maar mee doen, er zijn nu eenmaal geen voetbalvelden van gras in de buurt, behalve Camp Nou en Estadi Cornella El-Prat (RCD Espanyol) en daar was de plaatselijke FC aan het trainen, dus konden we daar niet terecht. Het tweede won met 1-0 met twee opmerkelijke come backs van oudgedienden, namelijk Martijn Langstraat (foto) en Michael Righarts (foto) die uitstekend overeind bleven achterin op 3 en 4 en Michael had zelfs een Virgil van Dijk momentje door de winnende goal te maken. Dan het eerste, dat had echt een makkelijk middagje, stonden met de rust al met 4-0 voor. Na rust nog eentje erbij dus 5-0 en in de 55ste minuut een opmerkelijke come back van een speler die zijn laatste wedstrijd speelde op 12 mei 1987 toen tegen de Ooievaars !!! Leo van Oosten (foto) beter bekend als Leetus kwam erin, eiste gelijk de aanvoerdersband op en drukte zijn stempel op de wedstrijd door geen enkele fout te maken en zo zijn come back en tegelijk ook zijn definitieve afscheid te bekronen ! Uiteraard weer de bekende selfie (foto) na een gewonnen wedstrijd. Zaterdagavond weer de bekende kroeg in, waar de John de Bevers en Rene Schuurmans hun opwachting maakten. Zondag was het programma iets aangepast ivm de regen, maar de wedstrijd FC Barcelona – Levante mocht niet ontbreken in het schema en dat was een mooie afsluiting van een prima trainingsweekend, savonds met z’n allen nog gegeten bij cafe/restaurant Rembrandt en natuurlijk de gebruikelijke drankjes, die overigens dit weekend weer werden gesponsord door de bekende sponsors van onze SV. Kortom, sv Den Hoorn heeft de basis gelegd voor een tweede seizoenhelft met meer selfies dan de eerste en is er van overtuigd dat sv Den Hoorn gewoon in de eerste klasse thuis hoort.

Ik wens iedereen een klemvast en vooral een gezond en sportief 2018 !!!

Tot columns !!!

Larry Haaksma, keeperstrainer sv Den Hoorn.

————————————————————————————————————————

Namens de spelersgroep en de staf willen wij graag de volgende sponsors bedanken die het mede mogelijk hebben gemaakt voor het trainingskamp naar Barcelona.

Ed Knaap

Aad van Veen