Den Hoorn pakt volle buit tegen Poortugaal

Geplaatst op 30 januari di door davevanlier

Vandaag hervatte Den Hoorn de competitie na de winterstop met een geslaagd trainingskamp in Barcelona. De wedstrijd tegen het één plekje hoger genoteerde P.S.V. Poortugaal (onder de rook van Rotterdam) stond op het programma. Een belangrijke wedstrijd dus die werd beslist door twee penalty’s, beiden onberispelijk genomen door Bas Kuppens. Den Hoorn steeg door de 2-0 overwinning twee plaatsjes op de ranglijst en hoopt die opmars volgende week voort te zetten met een uitoverwinning op hekkensluiter D.V.V. Delft.

Het was puzzelen voorin voor trainer Ronald Hes. Youri Kooymans bleek niet fit na te zijn uitgevallen in een oefenwedstrijd en Anthony Sintniklaas is langdurig uitgeschakeld met gescheurde kniebanden. Maar die blessures stonden in schril contrast met het nieuws van de diagnose van teelbalkanker bij Donny van den Bos (inmiddels succesvol geopereerd en thuis herstellende), dat hakte er bij de supporters echt in. We wensen hem een voorspoedig herstelproces toe en hopen hem weer snel weer gezond op de club te zien!

Het betekende dat de voorhoede vandaag bestond uit Ben, Tim en Bas (Kuppens). De toeschouwers moesten trouwens vandaag op tijd zijn om een hoogtepunt van de wedstrijd niet te missen. Al in de eerste minuut dook captain Donny Slot het vijandige strafschopgebied in en werd hij gestuit door een verdediger. Wat in onze ogen een correcte sliding leek, werd door de leidsman anders beoordeeld. Hij zag een overtreding op Slot en kende een penalty toe. Bas ontfermde zich hierover en tekende voor de 1-0 voorsprong. Er gebeurde niet veel, alleen de heerlijke acties van de puik spelende Tim Steenks konden het publiek opwinden. Het zou tot kort voor rust duren, voordat het publiek weer een keer opveerde. Ditmaal was het een prachtige aanval over rechts. Ben zette voor en de kopbal van Slot trof de dwarsligger. Poortugaal kon niet echt een vuist maken en was met name bij corners het meest gevaarlijk. Maar tot uitgespeelde kansen kwam het team uit Poortugaal niet.

Kort na rust blesseerde de uitstekend spelende aanvoerder Slot zich en werd hij vervangen door A-junior Joey Stoel, die hiermee in de hoofdmacht debuteerde. Kort voor tijd zou ook A-junior Tom Boek nog debuteren en het is fijn om talentvolle jeugd te zien doorbreken in het eerste elftal. Met name Joey Stoel had enkele doelrijke momenten waarop hij liet zien over lef en vaardigheid te beschikken. Maar scoren zou hij niet, dat voorrecht bleef voorbehouden aan Bas Kuppens, die kort voor tijd voor de tweede keer van elf meter mocht aanleggen. Wederom ontging het de meeste supporters wat voor overtreding er werd gemaakt door de tegenstander. Naar verluid was het duwen of trekken toen Joey de lucht in ging bij een vrije trap om de bal te koppen. Bas koos dit keer voor de andere hoek en was wederom foutloos vanaf elf meter: 2-0.

Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar daar maalde na afloop niemand om. De drie punten zijn binnen en dat was volgens trainer Hes terecht gezien de kansenverhouding. We zien jullie graag volgende week bij onze buren voor de derby tegen D.V.V. Delft.

Uw verslaggever van de dag,

DvL

Foto's Gerard Remmerswaal