SV Den Hoorn Vrouwen 1 sluit 1ste seizoenshelft af met een prachtige zevenklapper!!!

Geplaatst op 11 december ma door Jacky Ruiterman

Afgelopen zaterdag 9 december 2017 speelde SV Den Hoorn Vrouwen 1 de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Maasdijk Vrouwen 1.

Amper 3 minuten waren er gespeeld toen de linksbuiten van Maasdijk zich binnen de zestien vrij speelde. Een droge knal volgde en vloog de bal binnen, 0-1 voor Maasdijk. Maar het antwoord van Den Hoorn volgde al snel. Lianne (die heel goed speelde) stak razendsnel met de bal aan de voet het middenveld over en sneed zo door de verdedigers van Maasdijk heen, kwam alleen voor de keepster en schoot de bal prima binnen 1-1.

De achterstand was ongedaan gemaakt en er volgde hierna een soort van Hoorn`s kwariertje waarin Mariska uit een vrije trap de bal prachtig in de kruising krulde 2-1. Den Hoorn bleef druk zetten. Een vlammend schot kon door de keepster van Maasdijk nog wel gestopt worden, maar Sandra was er snel bij om de bal tegen de touwen te knallen 3-1.

Den Hoorn ging door! Eerst was het Floor die een nieuwe aanval van onze meiden uitstekend afronde 4-1, en korte tijd later was het Anouk die een hoge voorzet van Mariska bij de tweede paal doeltreffend binnen schoot, en zo liep Den Hoorn uit naar een 5-1 voorsprong.

Heel jammer was het dat Kim die weer prima stond te verdedigen een tik tegen haar kwetsbare knie kreeg en opnieuw geblesseerd uit viel. Kim heel veel sterkte net de knie en hopelijk gaat het goed komen?

In de 2de helft probeerde het gefrustreerde Maasdijk iets aan de grote achterstand te doen, maar het kon toch maar weinig gevaar stichten voor de goal van SV Den Hoorn.

Aan de andere kant was het Anouk die met haar snelheid een aantal keer de verdedigers van Maasdijk haar hielen liet zien, en uit 1 van haar voorzetten was het Sandra die haar 2de treffer maakte en zo de 6-1 op het score bord liet verschijnen.

Een overtreding in het strafschopgebied leverde Maasdijk een strafschop op, maar die werd door Tara prima gepakt.

De wedstrijd was natuurlijk allang beslist, en het arme Maasdijk kreeg nog 1 treffer om de oren. Het was Renee die uit een pass van Anouk op de rand van het strafschopgebied hard uithaalde en raak schoot, en zo kwam SV Den Hoorn vandaag tot een echt ZEVENKLAPPER.

Een bal tegen de arm leverde Maasdijk vlak voor tijd nogmaals een strafschop en ook dit keer stopte Tara de strafschop, maar in de rebound ging de bal er toch in, en eindigde de wedstrijd in een 7-2 overwinning voor onze WINTERKAMPIOEN SV DEN HOORN VROUWEN 1.

Bert Nieudorp