Na prachtige eindscore, JO17-5 op naar de volgende ronde in de beker!!

Geplaatst op 17 december zo door marywenteler

Bekerwedstrijd Maasdijk JO17-2  –  SV Den Hoorn JO17-5

Vandaag, 16-12-2017, stond de wedstrijd gepland voor 14.00 uur en wel op het hoofdveld van VV Maasdijk. Was 1 november het bekende SEP de tegenstander in de beker, die met 7-0 naar huis gestuurd werd, nu stond het onbekende Maasdijk op het programma. Deze wedstrijd was van de categorie “knock out” dus bij een gelijkspel zouden er strafschoppen genomen worden. Dus hier nog maar even op geoefend voor de wedstrijd….

De Herfst deed zijn naam eer aan, het was wisselvallige weer, maar de heren begonnen vol zelfvertrouwen aan hun wedstrijd, en…het zou het een memorabele wedstrijd worden.

Den Hoorn liet zich echter direct verrassen door Maasdijk waardoor de communicatie eventjes weg was. Maar de cappuccino en ander koffiesoorten moesten nog onder de toeschouwers verdeeld worden of onze mannen zagen op het mooie goedwerkende scorebord een 0-1 voorsprong staan. Mark M en Daniël initieerde een mooie aanval en Jamie schoot de bal in de touwen en Maasdijk mocht op de middenlijn het spel weer hervatten. De eerdergenoemde versnaperingen waren nog niet geheel genuttigd of Den Hoorn maakte de 0-2. In de 13e minuut was het een mooie aanval van Hamza. De keeper van de tegenstander kwam uit. Hamza tikte de bal net weg en een alerte Nino maakte het af.

Nu stond dat natuurlijk hartstikke mooie die stand op dat scorebord maar in het begin was het dus nog een beetje aftasten en het moet worden gezegd dat Maasdijk toch wel wat aardig in balbezit was en meer druk naar voren zette. Na een minuut of vijftien verdedigde Den Hoorn niet goed uit en door de eerdergenoemde druk kon Maasdijk de bal simpel onderscheppen en op Roy af lopen. De spits van Maasdijk wilde Roy met een lob verrassen maar de nieuwe handschoenen waren niet voor niets aangeschaft en met de vingertoppen tikte Roy de bal over het doel. Knappe redding!

Toch had dit voorval zijn sporen achtergelaten. Je zag even dat Den Hoorn de draad kwijt was. Twee minuten later was er een communicatiestoornis achterin waardoor tijdens het wegwerken de bal over onze eigen achterlijn geschoten werd. 1-2. A wake-up call!

De koppen gingen niet hangen. Nee, hierna leken juist de spanningen weg te zijn en gingen onze jongens weer hun eigen spel spelen. Dit resulteerde direct in opnieuw een mooie aanval van Mark M. Helaas geen doelpunt. In de 27e minuut werd Thomas “onderuit gehaald” en hij kreeg een vrije trap. Deze speelde de bal, die kwam bij Fran terecht die hem meegaf aan Jamie en deze liet opnieuw zijn teammaten juichen! 1-3. Na opnieuw een prachtige vrije trap van Thomas stuitte de bal op de lat en ging over. Nu lag de druk bij Maasdijk! Na 6 minuten was het opnieuw Jamie die als een duveltje uit een doosje de bal in het doel prikte. 1-4.

In de 37e minuut plukte Roy na een hoekschop de bal uit de lucht. I.p.v. de bal uit te trappen dacht Roy de bal even te gaan brengen naar zijn voorhoede. Echter buiten de 16 is het ook voor de keeper een handsbal als hij met zijn handen de bal raakt. Maasdijk kon zich hierdoor gevaarlijk dichtbij ons doel in stelling brengen. Gelukkig maakte Maasdijk geen gebruik van dit voordeeltje. In de laatste minuut van de eerste helft was daar opnieuw het duveltje Jamie om zijn hattrick te scoren. 1-5

In de tweede helft verdedigde Den Hoorn erg goed. Maasdijk kreeg geen kans. Wij echter wel. In de 49e minuut werd Dennis als doorgebroken speler onderuitgehaald. Over plaats waar en wat de sanctie had moeten zijn kunnen we nog wel even discussiëren, maar de scheidsrechter bepaalde anders. De vrije trap haalde helaas niets uit. Even later werd er door de scheidsman een handsbal in de 16 door Maasdijk geconstateerd wat een strafschop opleverde. Dit was wel aan Thomas toevertrouwd en zo geschiedde. 1-6. In de 60e minuut werden we getrakteerd op een echte winterse hagelbui. Zo… allemaal weer wakker. In de 69e minuut moest onze man van de wedstrijd het strijdperk verlaten door een blessure. Echter er waren meerdere mannen op het veld die konden scoren en dat bewees Dennis in de 72e minuut. Na de verfrissende bui bleken we toch weer wat ingedommeld te zijn. Plots stonden twee aanvallers van Maasdijk vrij voor ons doel. Ook deze kans werd niet benut door Maasdijk. In de laatste minuut van de wedstrijd liet Hamza ook nog even zijn kwaliteiten zien. 1-8 Een prachtige eindscore!

Goed gespeeld mannen! We hebben genoten. Op naar de volgende ronde!

We wensen iedereen prettige feestdagen en een goed, gezond en sportief 2018!

Spelers en leiders JO17-5