Den Hoorn Vrouwen 1 buigt 3-1 achterstand tegen Sparta Vrouwen 1 om en wint met 3-4

Geplaatst op 3 december zo door Jacky Ruiterman

Afgelopen zaterdag 2 december 2017 speelde Den Hoorn Vrouwen 1 uit in Rotterdam tegen Sparta Vrouwen 1. Beide ploegen verschenen in dezelfde shirtjes op het veld. Nadat de soap rond de shirtjes was opgelost (Sparta verscheen uiteindelijk in het reserve tenue aan de aftrap) en kon de wedstrijd ruim 20 minuten later dan gepland eindelijk beginnen. 

Den Hoorn begon goed en kreeg in het begin van de partij 2 aardige kansen om op voorsprong te komen maar dit leverde geen goals op. Sparta loerde op de counter en de snelle linksbuiten brak na zo’n 10 minuten door, gaf de bal voor aan de vrijstaande spits die de bal meteen binnen schoot 1-0 voor Sparta. 

Het antwoord van Den Hoorn kwam al snel. Binnen enkele minuten maakte Den Hoorn gelijk. Een prachtige combinatie tussen Sandra Sofie en Julia bracht laatst genoemde alleen voor de keepster van Sparta en Julia schoot de bal heel koel in de verste hoek tegen de touwen 1-1.  Veel onnauwkeurige passes aan beide kanten leidde tot een rommelige fase in de wedstrijd. 

Den Hoorn kwam opnieuw op achterstand, want een corner voor Sparta werd prachtig via de lat binnen gekopt 2-1. Het werd nog erger toen korte tijd later een voorzet in 1 keer over Tara heen in het doel verdween 3-1 voor Sparta, en een fikse tegenvaller voor Den Hoorn. Niet eerder hadden onze meiden met 2 goals verschil achter gestaan deze competitie. 

Maar SV Den Hoorn toonde karakter en wist nog voor het rustsignaal langszij te komen. Eerst was het Sofie die met een afstandsschot in de linker bovenhoek de keepster van Sparta kansloos liet en niet lang hierna was het Sandra die binnen de zestien aan de bal kwam, langs haar tegenstandster glipte en prima binnen schoot 3-3. 

Na de 3-3 kwam er meer rust in het spel van Den Hoorn. De meiden wisten elkaar in de combinaties steeds beter te vinden en Sparta wankelde. 

Den Hoorn startte de 2de helft met 3 wissels. Anouk Charlotte en Kyara kwamen erin vanwege pijntjes en blessure’s van Julia Lisa en Kim.  

Sparta werd teruggedrongen op eigen helft en onze meiden voelden dat er meer te halen viel deze middag. Sparta kwam nog maar moeilijk onder de druk van Den Hoorn uit, en was het wachten op opnieuw een goal van Den Hoorn. Zo rond de 50ste minuut wist Sofie zich aan de rand van het strafschopgebied vrij te spelen en hoewel haar schot op doel houdbaar was dook de keepster (door een polletje) onder de bal door, 3-4 voor Den Hoorn, en zo’n minder mooie goal voelt ook heerlijk aan toch!  

Sparta probeerde zich terug te knokken in de wedstrijd maar dit leidde niet echt tot kansen. Sandra en Ashley kregen de kans om te scoren maar helaas misten ze net het beetje geluk om de wedstrijd definitief te beslissen. Met de 3-4 voorsprong was het wel oppassen geen goal meer tegen te krijgen maar hebben jullie de wedstrijd goed gecontroleerd uitgespeeld. Maar meiden complimenten hoor want hoewel het niet jullie beste wedstrijd was, hebben jullie toch maar mooi een 3-1 achterstand goed gemaakt en alsnog de overwinning gepakt, en zijn jullie WINTERKAMPIOEN, en staan jullie 8 punten voor op nr 2, echt een topprestatie, van harte gefeliciteerd!!!!!! 

Bert (Kyara’s vader)