Verdiende 2-1 overwinning Den Hoorn Vrouwen 1 op Velo Vrouwen 1

Geplaatst op 26 november zo door Jacky Ruiterman

Afgelopen zaterdag 25 november 2017 speelde koploper Den Hoorn Vrouwen 1 tegen Velo Vrouwen 1, de nummer 3 op de ranglijst. Een hele leuke  wedstrijd waarin door beide ploegen met veel strijd gestreden werd. Ook Velo wilde heel graag het nog ongeslagen  Den Hoorn de eerste nederlaag toebrengen. In het begin van de partij won Velo de duels, en na ongeveer 10 minuten brak de linkerspits door de verdediging van Den Hoorn, maar door goed ingrijpen van keepster Tara werd voorkomen dat het echt gevaarlijk werd. 

Den Hoorn was gewaarschuwd en langzaam maar zeker trok Den Hoorn het initiatief wat meer naar zich toe. Toch was het Velo dat op voorsprong kwam. Uit een corner werd de bal in de verre hoek binnen geschoten 0-1. 

Een tegenvaller maar geen reden tot paniek, er was immers nog tijd genoeg om verandering te brengen in deze stand.  Den Hoorn werd feller en de duels werden steeds vaker gewonnen en er kwamen wat kansjes. 

Na een half uur spelen kwam Sofie in balbezit en draaide van haar tegenstander weg. Met de bal aan de voet rukte Sofie op richting het strafschopgebied van Velo, en schoot van afstand de bal prachtig binnen 1-1 (wereldgoal Sofie). De rust ging in met een 1-1 stand. 

In de tweede helft werd Den Hoorn Vrouwen 1 meer en meer de baas over de wedstrijd. De linksback van Velo werd er door Julia steeds vaker uitgelopen en dat leidde tot knotsgekke situaties in het strafschopgebied van Velo. Er volgde kans op kans voor Den Hoorn om op 2-1 te komen, maar met veel kunst en vliegwerk wist Velo stand te houden. 

Den Hoorn bleef jagen op de overwinning en  het dikverdiende doelpunt kwam er toch. 

In de 89ste minuut kreeg Den Hoorn een corner en kwam toch de beloning. Charlotte scoorde en alle meiden doken boven op haar om de goal te vieren, echt geweldig om te zien. Gefeliciteerd meiden met de overwinning, maar wat hebben jullie het onnodig spannend gemaakt, maar complimenten dat jullie door zijn blijven knokken en het dikverdiende doelpunt er uiteindelijk toch in ging. In de 10 minuten bijgetelde blessuretijd hielden jullie het hoofd koel en kon er weer een feestje gevierd worden, fantastisch! 

Bert (vader van Kyara).