JO17-5 bekert verder!

Geplaatst op 6 november ma door marywenteler

Op 1 november jl. om 20.00 uur werd er door de scheidsrechter voor het eerst gefloten en de laatste wedstrijd van de poulefase in de bekercompetitie was begonnen.

Voor de mannen waren er dit jaar nieuwe gezichten van de coaches langs de lijn, want dit jaar zijn het de vaders die de mannen naar grote hoogtes moet schreeuwen.

De mannen van de JO17-5 lieten gelijk zien dat ze deze wedstrijd serieus namen en dat ze met een overwinning de poulefase wilden afsluiten om de knock-out fase te kunnen beginnen.

Den Hoorn liet de bal lekker rondgaan en probeerde SEP vanaf het begin onder druk te zetten. Er was in de 4e minuut al een mogelijkheid om tot scoren te komen maar de zuiverheid ontbrak in het begin nog even. SEP hield de eerste vijftien minuten nog stand en ondernam zelf ook wat pogingen om het doel van Roy te bereiken maar verder dan even in de 16 kwamen ze niet. Na een mooie aanval gaf Hamza de bal voor en was het voor Jamie koud kunstje om de bal in de netten te werken, 1-0.

Niet veel later werd het in ons strafschopgebied spannend maar de verdediging wist de bal prima weg te werken waarna we direct dreigend werden in hun strafschopgebied.

Na de nodige wissels was het Hamza die in de 24e minuut vanuit een rebound van een hoekschop de doelman passeerde en de 2-0 aantekende. De angel was er een beetje uit bij de tegenstander.

Hamza had de smaak te pakken en wilde meer! Dit resulteerde al in de 27e minuut tot het volgende doelpunt met een “subtiel lobje” over de doelman. 3-0.

Vanaf dat moment leek er voor SEP weinig eer meer te behalen en ging Den Hoorn op zoek naar nog meer treffers. Het in “ruime” getale opgekomen publiek, welke de ontberende temperaturen trotseerde, moest natuurlijk wel verwend worden.  De aanvallen van Den Hoorn werden opgeschroefd. Sommige waren helaas net mis… Hamza wilde het publiek trakteren en scoorde in de 34e minuut zijn hattrick. 4-0. Hatseflats!

Fran, onze nieuwe aankoop, had het schijnbaar naar zijn zin en dacht waarschijnlijk nu ik er toch sta prik ik er nog maar eentje tegen in. Zogezegd zo gedaan. 5-0.

Rust .

Na  de rust is het vaak wat moeilijk om weer op gang  te komen. Maar de tweede helft was nog niet eens zo lang onderweg en de volgende treffer van die avond stond op het scorebord. Na een mooie aanval van Jamie, welke niet het gewenste resultaat had, was daar Nino die de bal via de lat achter de doelman over het kalklijntje wist te krijgen.  De 6-0 was een feit. De tweede helft was het behoorlijk eenrichtingsverkeer geworden. Roy, onze keeper, had behoefte aan een winterjas, en wat me toch verbaasde was dat Roy ondanks dat hij zou weinig te doen had , hij zo vies kon worden!!??

In de fase die daar op volgde kwamen de coaches met een gewaagd plan. Posities werden gewijzigd en zo werd onze spits plots de laatste man. Je moet het maar durven…

In de 69e minuut was er een mooie aanval van Dennis. Hij gaf de bal aan Mark M. die uithaalde en helaas op de doelman stuitte. Zes minuten later was het opnieuw Dennis die hem netjes klaarlegde voor Nino die niet anders kon doen dan het afmaken. 7-0.

In de 77e minuut was er nog een kans voor Jamie maar daar bleef het bij. De heren speelden de laatste minuten lekker uit en de punten zaten in de tas.

Op naar de knock-out fase!

Ten slotte: Complimenten over hoe het team zich na de aparte wisseling weer herpakte….

De coaches.