Den Hoorn toont zich eersteklassewaardig

Geplaatst op 9 oktober ma door davevanlier

Op een heerlijke herfstmiddag trad Den Hoorn voor haar derde wedstrijd dit seizoen aan tegen Olympia uit Gouda. Een uitstekende eerste helft vormde de basis voor een solide 2-0 winst op een sterke tegenstander, die afgelopen seizoen nog in de top 5 eindigde in de 1e klasse. De overwinning, een ‘clean sheet’ en een mooie positie in de subtop van 1B, stemden na afloop tot tevredenheid op Sportpark Den Hoorn.

‘Ik ben heel trots op het team en dat heb ik ze na afloop ook gezegd in de kleedkamer’, sprak trainer Ronald Hes. ‘Als je ziet hoe we de lijn vanuit de tweede klasse doortrekken en aanhaken op dit niveau, dan doet me dat goed’. Den Hoorn speelde inderdaad een goede eerste helft en maakte daarin het verschil vandaag. Hoewel het in het eerste kwartier leek of onze spelers steeds net een stapje tekort kwamen en Olympia feller was, opende Den Hoorn de score. Ben gaf schitterend voor vanaf links en via een touché met het hoofd door Donny van den Bos kwam de bal voor de voeten van Tim. De van Delft overgekomen middenvelder aarzelde geen seconde en schoot de bal hoog in de touwen: 1-0. Het was de opmaat voor een heerlijke eerste helft, waarin Den Hoorn het betere van het spel had en waarin de sterke optredens van met name Bas, Tim en Ben opvielen. Minuten na de 1-0 volgde meteen de tweede goal, nadat een slippertje in de Olympia-defensie effectief werd afgestraft. De manier waarop Donny Slot bleef wachten met de voorzet, totdat Youri in positie was om in te tikken, verdiende lof. En met 2-0 na twintig minuten spelen, had Den Hoorn een prima uitgangspositie verworven voor het vervolg van de wedstrijd.

De tweede helft drong Olympia aan met opportunistisch spel. Het dwong Den Hoorn naar achteren, de voorsprong verdedigend en proberend met snelle uitvallen een goal te maken om de wedstrijd in het slot te gooien. Opvallend was dat Den Hoorn trainer Hes drie keer moest wisselen (Donny vd Bos, Niels en Ben) vanwege in de wedstrijd opgelopen blessures. Daardoor moest de net van een blessure teruggekeerde Donny Slot negentig minuten blijven staan. Door kramp kon hij de laatste minuten niet meer volmaken en stonden we kort met tien man. Maar er zou niet meer gescoord worden. Buiten een serie corners met enkele scrimmages voor de goal en een goed schot in blessuretijd, werd Olympia niet heel gevaarlijk. Daar tegenover stond dat Den Hoorn in de uitvallen niet scherp genoeg was. Eén keer was het dat wel, maar de goal van Donny Slot werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

De tweede overwinning in drie wedstrijden was dus een feit en dat maakt de Hoornse aanhang, net als trainer Hes, trots! We mogen in deze fase concluderen dat we gewoon meedoen op dit niveau!

Uw verslaggever van de dag,

DvL

Foto's: Gerard Remmerswaal