Regels: sieraden tijdens de wedstrijd zijn verboden

Geplaatst op 12 september di door Kees Wabeke

Recent is er voorafgaand aan een wedstrijd discussie geweest over sieraden tijdens de wedstrijd. De regels van de KNVB zijn hierover heel duidelijk:

Regel 4 De uitrusting van de spelers

1. Veiligheid

Een speler mag niets dragen of gebruiken dat gevaarlijk is. Alle soorten sieraden (halskettingen, ringen, armbanden, oorringen, leren bandjes, rubber bandjes etc.) zijn verboden en moeten verwijderd worden. Tape gebruiken om sieraden te bedekken is niet toegestaan.

Die regel is er niet voor niets. Er zijn ernstige letsels ontstaan door zelfs simpele oorbelletjes.

Het is ook jullie eigen verantwoordelijkheid er voor te zorgen dat je geen sieraden op het veld draagt, want een scheidsrechter kan niet alles controleren.
Wanneer de scheidsrechter constateert dat er sieraden gedragen worden is hij verplicht deze te laten verwijderen of anders er voor te zorgen dat de betrokken speler het veld verlaat. Ik reken op jullie medewerking voor een sieraadloze en veilige wedstrijd.

Bas Verdouw
scheidsrechterscoördinator s.v. Den Hoorn