Nieuwe start……..

Geplaatst op 1 september vr door redactie

Ik hoop dat jullie ook allemaal weer fris en fruitig zijn voor een nieuw seizoen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er eind juni wel even helemaal, maar dan ook echt helemaal, klaar mee was. Na de vakantie, de nodige alcoholische versnaperingen die daarbij horen en geheel andere dingen doen dan voetbalzaken, begint het toch wel weer te kriebelen.

Wordt het weer zo’n mooi seizoen als afgelopen jaar? Het is zo medio augustus nog steeds een beetje nagenieten. Hartstikke leuk al die knappe sport prestaties en promoties van zoveel elftallen afgelopen seizoen. De spanning en ontlading van supporters, staf en spelers, het delen van lief en leed, het gevoel van continu beter willen worden; dat is uiteindelijk wat bij mij een glimlach op mijn gezicht tovert en SV Den Hoorn tot de mooiste en beste club maakt van allemaal.

Het gevoel van helemaal klaar zijn duurde dan ook niet heel lang. Er is ook helemaal niet veel tijd voor geweest. Het hek mag dan wel op slot gaan buiten het seizoen, maar heel veel mensen zijn dan nog steeds bezig om te zorgen dat we nu weer kunnen spelen. Het begon met de grote schoonmaak. Het is weer gelukt en het ziet er allemaal spik en span uit. Materialen zijn voor de vakantie ingenomen en worden nu weer uitgegeven. Het invullen van taken binnen de club is voor een groot gedeelte weer gebeurd. De activiteiten commissie heeft de planning gevuld met leuke middagen en avonden. En het allergrootste puzzelspel -wie speelt komend seizoen in welk team- is weer achter de rug.

Ook de penningmeester is bijna klaar om iedereen zijn of haar contributie nota te sturen. Over de contributie nota wil ik nog opmerken dat het heel erg fijn zou zijn als je deze gelijk wilt voldoen. Zo’n club onderhouden kost eigenlijk best een hoop geld. Het is ook prima als je hem niet kan betalen, maar speel dan geen verstoppertje. Alle verhalen hebben we door de jaren heen echt al wel gehoord en het beste verhaal (“iedere keer als ik laat betaal worden we kampioen”) valt denk ik niet te evenaren. Neem gewoon contact op met de penningmeester om een regeling af te spreken. Het scheelt ons een hoop tijd, ergernis en moeite, die we liever in andere dingen steken.

Daarnaast zijn er nog allerlei andere projecten aan de gang. De bouwcommissie is driftig met de gemeente aan de slag gegaan om te zorgen dat de uitbreiding van kleedruimtes en overige ruimtes echt gaat plaatsvinden. Een groepje mensen met kennis van IT is bezig met het uitrollen van technieken, zodat zowel op de site en schermen, als ook in de voetbal.nl app de mogelijkheden groter worden: wanneer wordt er getraind of worden wedstrijden gespeeld, wat zijn de standen en in welke kleedkamer zit mijn team. Daarbij kunnen we meer aandacht aan onze sponsoren geven. Zonder hun hulp zouden we niet zoveel kunnen doen voor onze leden of het zou het veel duurder zijn. Verder zijn we nog volop bezig de organisatie steeds platter en transparanter te maken, zodat besluiten sneller genomen kunnen worden en aanspreekpunten gemakkelijk te vinden zijn.

Daarnaast ben ik superblij dat we Samir bereid hebben gevonden om zich dagelijks met het materieel bezig te houden. De verantwoordelijkheid voor het inleveren van ballen, hesjes en goed omgaan met de doeltjes, ze netjes terug te zetten en kleedkamers (uit en thuis) netjes achter te laten, ligt nog steeds bij de spelers, leiders en trainers. (de gedragsregels zijn nog steeds niet veranderd). Samir is er om daarbij te ondersteunen. Ik ga er vanuit dat we zo met z’n allen de grootste ergernis van afgelopen jaar oplossen, te weten, ‘ is er een opgepompte bal om mee te voetballen vandaag?’.

Genoeg ontwikkelingen dus. Alles is echt niet rozengeur en maneschijn. Er zijn ook zeker wel teleurstellingen. Soms had je zelf liever gezien dat je zoon/dochter of jijzelf in een ander team speelt. Er wordt daarbij echt naar iedereen geluisterd en als je dat gevoel niet hebt, mag je daar met mij of de overige bestuursleden altijd contact over opnemen. Het gaat ook echt niet altijd goed. Wat er in ieder geval niet gebeurt, is dat mensen een voorkeursbehandeling krijgen. Als dat zo was dan hadden mijn eigen zoon en zijn vriendjes wel in de JO15-1 gespeeld. Op de vraag of alles volledig objectief is: nee, dat is het niet. Het is de verantwoordelijkheid van de betreffende trainer een team op te stellen, waarvan hij of zij denkt dat het een goed team is. Het is net als iedere column of tv-programma daarom volledig subjectief. Echter het gebeurt wel binnen het beleid van de club en naar eer en geweten. We proberen het echt iedereen zoveel mogelijk naar de zin te maken, maar perfect voor iedereen wordt dat nooit.

Ook is het vinden van voldoende vrijwilligers voor alle taken continu een uitdaging. Ik geloof niet in verplicht vrijwilliger zijn. Je moet het doen omdat je het leuk vindt om iets te doen voor of met anderen. Idealiter spreken we iedereen aan om te vragen of ze iets willen doen. Dat doet de vrijwilliger commissie ook. Er zit helaas te weinig tijd in een dag voor me om zelf ieder van jullie voor iets te vragen. Een beetje pro activiteit bij diegenen die nog niks doen binnen onze vereniging helpt ons enorm om de hobby van alle sporters en supporters betaalbaar uit te kunnen blijven oefenen. Er zijn echt nog de nodige trainers en leiders nodig om iedereen te kunnen laten spelen. Ook de barbezetting voor met name de zondag is steeds een uitdaging. Dus meld je alstublieft aan bij Jan van Beek, onze vrijwilligerscoördinator.

Al met al wordt het denk ik gewoon weer een net zo mooi seizoen. Het zou me bijvoorbeeld helemaal niks verbazen wanneer ons eerste elftal vrolijk doordendert richting hoofdklasse. Het zou leuk zijn, maar het is tegelijkertijd niet het belangrijkste.  Het enige wat me echt uitmaakt, is, dat iedereen aan het eind van seizoen in de spiegel kijkt en zegt “ik heb mijn best gedaan en ik heb heel veel mooie momenten beleefd”. Dat is wat SV Den Hoorn de mooiste club maakt.

Ik wens jullie allemaal weer een mooi seizoen.

Richard van der Helm
Voorzitter SV Den Hoorn