Den Hoorn 1 maakt goede start in de 1e klasse!

Geplaatst op 25 september ma door davevanlier

Opening seizoen 2017-2018 eerste klasse B​​​SV Den Hoorn – DVV Delft

De allereerste wedstijd van onze SV in de eerste klasse zondag en de KNVB had DVV Delft als tegenstander toegewezen om het seizoen te beginnen. Ook was ervoor gekozen om een arbitraal trio van de bond op te laten draven, dan kon er tenminste ook niet gezeurd worden over discutabele beslissingen van de clubgrensrechters. In het begin leek het erg veel op zomeravondvoetbal, maar dan op een zondagmiddag en eind september. In de tiende minuut kreeg SV Den Hoorn trouwens wel de eerste grote kans, Anthony had er alleen niet op gerekend dat Yuri de bal voor de achterlijn voor zou geven en hij was overduidelijk geschrokken, anders hij had vast raak gekopt. Vanaf de twintigste minuut ging de wedstijd eigenlijk echt los. Eerst was er een gele kaart voor een speler van DVV Delft en niet veel later werd er één van het veld gestuurd na het uitdelen van een kopstoot. In de 38e minuut gaf de scheidsrechter, na een overtreding op Yuri, een penalty en een gele kaart aan de nummer vier van DVV Delft. Anthony besloot het nog even spannend te houden en miste helaas deze buitenkans. Vlak voor de thee kregen beide ploegen nog een mogelijkheid om te scoren, maar we gingen zonder doelpunten de rust in.

In de tweede helft waren we al snel dichtbij een voorsprong, maar een kopbal eindigde helaas op de paal. Vanaf de vijfde minuut gebeurde er zoveel dat ik mijn aantekeningenboekje bij de hand moest houden. Een afstandsschot vloog er bijna in en ook DVV Delft kreeg een mogelijkheid tot scoren na een één tegen één situatie. In de 60e minuut kwamen we tegen negen man te spelen, de veroorzaker van de penalty in de eerste helft kreeg zijn tweede gele prent en vrij snel daarna kwamen we eindelijk op voorsprong. De bal werd terug gekopt op Yuri en hij rondde dit keurig af. De scheidsrechter gaf direct hierna gele kaarten aan spelers van DVV Delft voor protesteren en aanmerkingen op zijn leidinggeven. Anthony ging ook nog op de bon, na een zogenaamde schwalbe, en kort hierna haalde hij zijn gram door de 2-0 binnen te koppen. Het spel werd er niet beter op en gelukkig werd er geen extra tijd bijgetrokken.

De kop is eraf, maar eigenlijk weten we nog niet waar we staan. DVV Delft was ook nieuw in deze klasse, maar vanaf volgende week krijgen de mannen van Ronald Hes te maken met ploegen die misschien meer ervaring hebben. We zijn ook nog lang niet compleet, want er zijn nog spelers die geblesseerd zijn en zij willen straks ook gaan spelen. Nieuwkomer Gautam Kalpoe zei na afloop van de wedstrijd dat hij niet ontevreden was. “Eerst spelen op de nul en zorgen dat we niet verliezen. Met elkaar hard werken en dan een leuk seizoen draaien”. Hij gaf verder aan dat hij goed was opgevangen door SV Den Hoorn en dat het een leuke groep is. Andere “nieuwkomers” hebben zich vandaag ook al kunnen laten zien en ik heb vertrouwen in de rest van het seizoen. De eerste drie punten zijn binnen! FORZA SV Den Hoorn.

Uw verslaggever van de dag,
A.D.