Aan alle leden van SV Den Hoorn

Geplaatst op 8 september vr door marywenteler

Elke woensdagmorgen worden onderhoud en reparaties uitgevoerd aan de spelmiddelen die zich op de velden bevinden, wij doen dit met drie, soms vier vrijwilligers van de onderhoudscommissie.

Nu beschikt SV Den Hoorn over heel veel doelen, zowel groot als klein, en deze moeten allemaal nagelopen worden.

Het lukt ons echter de laatste tijd niet meer om het onderhoud met drie personen op de woensdagochtend in zijn geheel uit te voeren, zoveel schade is er aan de netten en de doelen.

Ook deze week hebben we aan 6 doelnetten een hele ochtend werk gehad om ze te repareren, bij deze netten waren meerdere mazen over een lengte van 60 -70 centimeter kapot gesneden of getrapt wat betekent dat deze niet meer voor een wedstrijd gebruikt mogen worden, gelukkig hebben we de netten met veel moeite kunnen repareren.

Wanneer doelnetten worden gebruikt waarvoor ze aangeschaft zijn, n.l. een bal tegenhouden, kan de genoemde schade nooit optreden en dus er gebeuren hier andere zaken zoals het net gebruiken als ladder, er in te klimmen of er met een aanloopje inspringen.

Ook lijkt het leuk de zandzakken, die voor stabiliteit van de jeugddoelen moeten zorgen, met de nodige moeite vanaf een afstand in de netten te gooien waardoor de netten breken of uitscheuren.

Wanneer er spelers zijn die een bal zo hard kunnen schieten dat deze dwars door het net gaat dan nodigen we deze graag uit om dit op woensdagmorgen of op hun trainingsavond te komen demonstreren, lukt dit niet dan worden er dus andere methodes toegepast om de netten kapot te krijgen.

Het komt bij onze club voor dat een nieuw net na een seizoen al vervangen moet worden omdat reparatie niet meer mogelijk is, netten kosten  70 tot 80 Euro per stuk en kunnen bij normaal gebruik gemakkelijk 2 tot 3 jaar mee.

Ook moeten we met regelmaat doelen repareren, de tussenbuizen zijn sterk verbogen, de P buizen aan de zijkant van de doelen zijn afgebroken of gescheurd en de klemmen waarin de netten worden gemonteerd zijn gebroken. Ook dit kan bij normaal gebruik niet ontstaan!

Hierbij verzoeken wij alle leden en ieder ander die te maken heeft met doelen, netten en andere spelmiddelen, deze op een normale manier te gebruiken, de club en dus ook de netten zijn van de leden en de leden dragen dus ook de verantwoording over het gebruik van de spelmiddelen.

We rekenen op jullie medewerking!!!

Namens de Onderhoudscommissie,

Hans van der Vliet