Den Hoorn 1 overtuigend kampioen

Geplaatst op 8 mei ma door davevanlier

Op zaterdag gaf de JO17 (B1) het goede voorbeeld. Na twee eerdere pogingen volgde eindelijk de bevrijdende overwinning en daarmee het kampioenschap. Op zondag volgde gelukkig hetzelfde scenario.

Den Hoorn liet direct vanaf de aftrap zien dat het de intentie had om het trouwe publiek te geven waar ze al die weken voor kwamen, meereisden en betaalden. De aftrap leidde meteen een corner in. Maar het publiek werd na die corner toch even stil en hier en daar zal iemand een hartslag gemist hebben en wat spontaan angstzweet hebben aangeboord. In de omschakeling na de afgeslagen corner kwam RKDEO er namelijk razendsnel uit en creeërde de linksbuiten een enorme kans voor de spits. Maar oog-in-oog met Robert Jan eindigde de bal gelukkig net naast. Anders hadden we al snel in de achtervolging gemoeten.

Na een half uur kwam een vrije trap voor Den Hoorn in een wat onoverzichtelijke situatie voor het doel van RKDEO terecht. Maar uiteindelijk bleek de bal door Jeffrey achter de lijn gedeponeerd te zijn. De opluchting aan Hoornse zijde was groot. Op slag van rust werd het ook nog 2-0 door Yuri en binnen 20 seconden na rust 3-0 door Anthony.

En daarmee wat het beslist. We kunnen de wedstrijd natuurlijk verder  uitkauwen, maar dat lijkt wat overbodig. Dus blablablablablablabla. 4-0.  Blablablablablablabla Blablablablablablabla Blablablablablablabla 5-0.  Blablablablablablabla 5-1 Blablablablablablabla 5-2 voor de statistieken.

Gevolg: Kampioenen. Schaal. Medailles. Feest. Herrie. Optocht. Veel foto’s, die waarschijnlijk ook wel ergens op de site komen te staan. En kleine oogjes op maandag. Een prestatie die als team behaald is, aldus één van die teamleden. “We hebben individueel niet de beste voetballers, maar we hebben wel het beste team. En natuurlijk het beste publiek. “ En zo is het. Klasse mannen. 1e klasse.

Uw verslaggever van de dag,

JB